header

HOTSTONE massage

Altijd al wisten volkeren de heilzame werking van de natuur te waarderen. Sinds mensenheugenis gebruiken ze door de zon opgewarmde stenen om zich te ontspannen en te helen. Deze oeroude helingmethode is weer actueel omdat men weet dat een totaal aanpak van lichaam en geest zorgt voor een goede gezondheid.

Lichaam en geest worden geheeld dankzij de diepe warmte van de ‘Hotstones’ en door de rust en ontspanning die hiermee gepaard gaan.

Zowel bij de Noord-Amerikaanse Indianenstammen als bij de Maya’s en Inka’s, de Egyptenaren en de Kelten en uiteraard heel in het bijzonder bij de Chinezen vinden we fantastische overleveringen over de behandelingen met opgewarmde stenen. De Chinese geneeskunde heeft zijn duizendjarige tradities inzake heling en hotstone verfijnd. De bekroning is de behandeling rechtstreeks op de energiepunten (chakra’s).

De hotstone therapie is een warmte therapie. Ze wendt afwisselend diepe doordringende warmte aan van de gladde natuurstenen en koude van de Marmor stenen.

Deze massage stijgt boven de lichamelijke ervaringen van een typische massage uit. Ze zorgt voor diepe ontspanning en brengt een verhoging van de gezondheid met zich mee.

Het uiteindelijke doel van deze massage is ontspanning die je weer in balans brengt en die chronische en acute problemen aanpakt en vermindert.

Hotstone massage combineert verschillende technieken die al eeuwen hun waarde hebben bewezen.

Zowel met de stenen als met de handen worden massage technieken toegepast. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van het effect van warme, hete en koelere stenen. Met de stenen kunnen de energielijnen op het lichaam gestimuleerd worden.

De massageolie kan aromatherapeutisch gebruikt worden.